Bergen Group Fosen og Bergen Group BMV blir NorYards

Publisert 12. september 2013

Etter at Bergen Groups skipsbyggingsdivisjon ble lagt inn i et nytt selskap, har det fått navnet NorYards AS.,- I forbindelse med avtalen som ble inngått i juli 2013 om å legge Bergen Group sin skipsbyggingsdivisjon inn i et nytt selskap med delt eierskap mellom Bergen Group og Calexco, er styret for det nye selskapet nå oppnevnt, skriver Bergen Group ASA i en melding.

Det nye selskapet, som har fått navnet NorYards AS, har allerede tatt nødvendige steg for å forberede innsalg av nye kontrakter.

Selskapet består av tidligere Bergen Group Fosen og Bergen Group BMV.

Når salget av konsernets skipsbyggingsdivisjon til det nye selskapet er ferdig, vil Calexco erverve 51 prosent eierskap i NorYards AS. Alle eksisterende skipsbyggingsprosjekter i Bergen Group vil fra samme dato ferdigstilles av NorYards AS.

Asle Solheim vil være NorYards administrerende direktør i perioden frem til en permanent rekruttering er sluttført. Solheim vil kombinere dette med sin nåværende stilling ved konsernsjef i Bergen Group ASA.

– Samarbeidet gir NorYards AS en vesentlig styrket posisjon gjennom hele verdikjeden – fra grunnleggende design, detaljprosjektering og engineering frem til skrog-konstruksjon og endelig ferdigstillelse av skipene. NorYards AS har et spennende grunnlag for fremtidig vekst i et internasjonalt marked for bygging av ulike offshoreskip og spesialfartøy, sier Asle Solheim.

NorYards AS holdt sin første generalforsamling denne uken, og har valgt et styre bestående av tre representanter fra hver av partene.

NorYards AS vil ha rundt 400 ansatte i Norge basert på dagens fast ansatte på Fosen og BMV.

Partene undertegnet aksjekjøpsavtale 19. juli og transaksjonen forventes å bli gjennomført i første kvartal 2014. NorYards AS har allerede, i påvente av endelig etablering, sikret finansieringstilsagn på inntil USD 40 millioner, tilsvarende 236,86 millioner kroner etter dagens kurs, til finansiering av skrog til nye prosjekter. I tillegg vil de to aksjonærene Bergen Group og Calexco bidra med til sammen 50 millioner kroner i egenkapital til NorYards AS.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger