Publisert 4. februar 2000

Norsk Oljemuseum har i dag tatt imot sin gjest nummer 100.000 i løpet av 2012.

Det er første gang i museets 13 år lange historie at besøkstallet passerer dette nivået. Den gamle besøksrekorden på 94.948 gjester ble satt i 2009.

– Det er svært gledelig å registrere denne framgangen. Vi har hatt gode besøkstall på mellom 92.000 og 95.000 gjennom de fire siste årene – og nå var det stas å endelig bryte den magiske grensen på 100.000 gjester innenfor et driftsår, sier Siri I. Vinje, avdelingsleder for publikum og marked.

– Med dette bekrefter vi posisjonen som det best besøkte museet på Sørvestlandet. Rekordnoteringen for 2012 representerer så langt en økning på 11,5 prosent sammenlignet med 2011, sier Vinje.

Symbol for oljehovedstaden
Ifølge Vinje er Oljemuseet for mange blitt et symbol for oljehovedstaden – og en viktig turistattraksjon for regionen.

– Vi samarbeider tett med reiselivet om å synliggjøre museet som et «must» for tilreisende. Så mye som halvparten av alle gjestene våre kommer i løpet av sommermånedene fra mai til og med august. Det er også kjekt å konstatere at våre egne publikumsundersøkelser viser at «anbefalt av andre» er en svært viktig årsak til at publikum oppsøker museet. Vi har ikke nøyaktige tall for hvor mange cruisepassasjerer som besøker oss, men vi anslår denne gruppen til å utgjøre 10-12.000 gjester, sier Vinje.

Særpreg og nye historier
– Vi velger å tro at en del av forklaringen på de gode besøkstallene er kontinuerlig fokus på utvikling av utstillingene og publikums opplevelse av å besøke museet, sier direktør Finn E. Krogh.

– Vi har i utgangspunktet et arkitektonisk særpreget museumsanlegg med en unik beliggenhet. Dette skaper forventninger som vi forsøker å oppfylle ved stadig å kunne tilby publikum noe nytt. I 2012 hadde vi utstillingen om «Apejenta Ida» som også har bidratt til det gode besøkstallet. I forrige uke åpnet vi utstillingen «Statfjord – giganten som sprenger grenser». For å oppnå gjennomslag hos publikum må vi stadig kunne formidle nye tema og historier, sier Krogh.

Neste år skal oljemuseet lansere en større utstilling omkring temaet energi, klima og miljø.

Oljemuseet blir også brukt i økende grad av skoleklasser fra barnetrinnet til videregående skole. For 2012 vil antall skoleelever passere 10.000 før året er omme. Dette er cirka 2.000 flere elever enn i 2011.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger