Beste leteresultater målt i volumer

Publisert 21. mars 2014

Statoil hadde i 2013 de beste leteresultatene i industrien målt i konvensjonelle volumer.,Det skriver Statoil i sin års- og bærekraftrapporten for 2013.

– Driften i 2013 var god, med forbedringer innen sikkerhet, produksjon som forventet og en sterk prosjektgjennomføring. Våre leteresultater var sterke og vi økte reservebasen, sier konsernsjef Helge Lund i sin innledning til års- og bærekraftrapporten.

Statoil hadde i 2013 de beste leteresultatene i industrien målt i konvensjonelle volumer. Bay du Nord-funnet utenfor kysten av Canada var verdens største konvensjonelle oljefunn i 2013. Samlet økte vi ressursbasen med til sammen 1,25 milliarder oljeekvivalenter gjennom vår leteaktivitet. En rekordhøy produksjon på 723.000 fat oljeekvivalenter per dag utenfor Norge, nedsalg som ga selskapet salgsinntekter på over 4 milliarder amerikanske dollar og en reduksjon i alvorlige hendelser fra 1,0 per million arbeidstimer i 2012 til 0,8 per million arbeidstimer i 2013, er blant flere positive trekk ved fjoråret.

– 2013 ble preget av terroristangrepet mot gassanlegget i In Amenas 16. januar 2013 der 40 mennesker mistet livet, deriblant fem høyt ansette Statoil-medarbeidere. Granskingsrapporten som ble presentert i september var tydelig på at vi må styrke sikkerhetskulturen i selskapet. Vi har etablert et forbedringsprogram innen sikkerhet som har kommet godt i gang med å implementere anbefalingene i granskingsrapporten som en integrert del av det daglige sikkerhetsarbeidet i organisasjonen, sier Lund.

– Bærekraftrapporten gjenspeiler vår forpliktelse til en langsiktig, bærekraftig vekst i tråd med prinsippene i FN-initiativet Global Compact, sier Lund.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger