Publisert 4. februar 2000

Seadrill bestiller et nytt boreskip for ultradypt vann fra Samsung-verftet i Sør-Korea. Nybygget skal stå ferdig i tredje kvartal 2013, og vil koste rundt 600 millioner dollar.

Den nye enheten ligner de to boreskipene Seadrill bestilte fra Samsung i november 2010, med forbedret vanndybdekapasitet, tekniske evner og også større sengekapasitet enn tidligere generasjoner av boreskip, skriver selskapet i en børsmelding.

Seadrill benytter seg dermed av en opsjon i en tidligere kontrakt med Samsung. Prislappen på 600 millioner dollar inkluderer blant annet prosjektledelse, bore- og håndteringsverktøy, reservedeler og operasjonelle forberedelser.

Det nye boreskipet skal kunne operere på vanndyp inntil 12.000 fot, og er blant annet utstyrt med BOP-stack spesielt rettet mot operasjoner i Mexicogolfen, Brasil og Vest-Afrika.

Seadrill har i samme omgang sikret seg lengre tid på å fatte en avgjørelse om selskapet ønsker å benytte seg av en opsjon på å bestille sitt sjuende boreskip fra Samsung siden 2008.

– Seadrill har for øyeblikket ingen konkret plan om å benytte seg av denne opsjonen, men vil vurdere det hvis den sterke underliggende trenden man nå ser i dypvannsmarkedet fortsetter, skriver selskapet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger