Bestiller flere jackuper fra Kina

Publisert 21. juni 2013

Seadrill har inngått kontrakter for bygging av to jackuper ved Dalian Shipbuilding Industry Offshore Co, Ltd (DSIC Offshore) i Kina. Kontraktene har en verdi på NOK 1,38 mrd.,Riggene er planlagt levert i fjerde kvartal 2015 og første kvartal 2016.

Den totale prosjektprisen per rig er estimert til USD 230 millioner, tilsvarende 1,38 milliarder kroner etter dagens kurs.

Riggene vil være basert på et F & G JU2000E-design, som kan brukes på vanndyp på inntil 400 fot (ca. 122 meter) og bore ned til 30.000 fot (9144 meter).

Seadrill har totalt åtte jackuper under bygging ved DSIC Offshore, hvorav to er planlagt levert i 2013, fem i 2015 og én i 2016.

– Vi forventer lengre kontrakter som skal utføres i tiden fremover. I tillegg til økt sikt venter vi å se stigende dagrater, som følge av et akselerende frafall blant en aldrende flåte, sier Fredrik Halvorsen, administrerende direktør i Seadrill Management AS.

– Disse to nye bestillingene vil øke Seadrills jackup-flåte til 29 enheter, og styrke vår posisjon som den største operatør av moderne høyspesifikasjons-boreenheter, sier han.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger