Betenkningstid for Safe

Publisert 18. juni 2014

Sokkeloppgjøret: Enighet mellom Lederne og Norsk olje og gass, mens Safe fikk betenkningstid. – Vi tar betenkningstid til det foreligger en dom i Arbeidsretten, sier Safe-leder Hilde-Marit Rysst.,Da forhandlingene med Safe og Lederne brøt sammen i mai, ble oppgjøret sendt til mekling. Partene møttes hos Riksmekleren tirsdag 17. juni. På overtid, 18. juni, la mekler Wenche Elizabeth Arntzen frem et forslag til løsning, som både Lederne og Norsk olje og gass godtok. Safe, på sin side fikk betenkningstid til fredag 27. juni kl 1200.

– Vi er tilfreds med riksmeklerens skisse, og at vi nå ikke har streik på norsk sokkel, sier Jan Hodneland, forhandlingsleder i Norsk olje og gass.

Ifølge Safe vil de avvente dommen fra Arbeidsretten før forbundet enten signerer Riksmeklerens forslag, eller går til konflikt.

NHO/Norsk olje og gass stevnet 12. juni YS/Safe for Arbeidsretten da de mente at Safes plassoppsigelse av 154 Safe-medlemmer i Esso Norge AS var ulovlig. Saken er nå til behandling i Arbeidsretten, men dom vil ikke foreligge før tidligst 23. juni.

– Safe ønsker ikke å gjøre noe som kan vise seg å være ulovlig, og forhandlingsdelegasjonen bestemte seg i natt derfor for å avvente en signering eller avvisning av tilbudet som er fremforhandlet i meklingen. Vi tar betenkningstid til det foreligger en dom i Arbeidsretten, sier Safe-leder Hilde-Marit Rysst.

Det framforhandlede tilbudet i meklingen er ifølge Safe nesten likelydende med det tilbudet som Norsk olje og gass la fram under forhandlingene i Stavanger 9. mai, men forbundet har i tillegg framforhandlet en formulering om å igangsette et utvalgsarbeid mellom partene om tiltak for ivaretakelse av eldre arbeidstakere offshore.

Fokus på eldre arbeidstakere
Under forhandlingene på Sokkelavtalene kom Norsk olje og gass til enighet med fagforeningen Industri Energi om revidert tariffavtale, mens Safe og Lederne valgte å bryte forhandlingene. Tilbudet Industri Energi signerte på ble lagt til grunn i meklingen. Utover det som ble avtalt med Industri Energi, ble det også enighet om at Norsk olje og gass skal invitere alle de tre fagforeningene til utvalgsarbeid knyttet til eldre arbeidstakere på sokkelen.

Ny mekling torsdag
Torsdag 19. og fredag 20. juni er satt av til mekling på Landbaseavtalen. Fristen er satt til klokken 24.00 fredag.

Les også: Mekling om Sokkelavtalen utsatt

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger