Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions tapte konseptkampen mot Sevan Marine, men ser ikke på avslaget som et prestisjetap. Selskapet tror heller ikke tapet var på grunn av bygningsmaterialet.,

BETONG: Understellet til Troll A er den mest
kjente Condeep-konstruksjonen.

Tidligere i dag ble Sevan Marines Sevan 1000-modell valgt som FPSO-enhet på Goliat-feltet i Barentshavet. Taperen i kampen om konseptet var Aker Solutions med sin Condeep Monofloater, men nå løfter selskapet blikket mot kontrakten på bygging av enheten.

– Vi er skuffet, men vi mener fortsatt at vi har et godt konsept. Dette er ikke et prestisjetap for oss. Nå fokuserer vi framover mot selve byggekontrakten. Selve skroget vil nok bygges utenfor Norge, men vi vil jobbe for at konstruksjonen av dekk og prosessanlegg kan skje her til lands. Aker Solutions har gjennom en årrekke demonstrert kompetanse, kapasitet og gjennomføringsevne for leveranse av store og komplekse prosjekter. Vi har et godt utgangspunkt for å presentere noe som er konkurransedyktig i forhold til byggekontrakten, sier kommunikasjonssjef Mariken Holter i Aker Solutions til Oilinfo.

Aker Solutions’ løsning deler både navn og bygningsmateriale med Condeep-konstruksjonene i betong som tok verden med storm på 90-tallet. Sevans enhet er derimot planlagt bygget i stål.

– Etter Condeep-plattformenes glansdager på 90-tallet har det blitt stadig færre nye betongstrukturer offshore. Markerer dette stålets endelige seier over betongen som bygningsmateriale offshore?
– Det er en helt feil konklusjon å trekke ut av dette. Betong er et veldig godt egnet materiale for arktiske områder. Vi har flere ganger levert betongkonstruksjoner til arktiske områder. Nylig leverte vi også verdens første offshore regassifiseringsterminal for LNG til ExxonMobil i betong. Vi mener fortsatt at betong er et bedre bygningsmateriale enn stål i arktiske områder, sier kommunikasjonssjef Mariken Holter i Aker Solutions.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger