Publisert 4. februar 2000

Et konsortium bestående av Repsol Sinopec, Statoil og Petrobras har gjort det en av partnerne kaller for et av de mest betydelig funnene i Campos-bassenget.

PEREGRINO: Statoil opererer ett oljefelt i
produksjon i Brasil, Peregrino, som ble åpnet
tidligere i år. (Ill.: STATOIL)

Repsol Sinopec er operatør for konsortiet, og skriver i en pressemelding om funnet at det er «det mest betydninsfulle funnet gjort i pre-salt-området i Campos-bassenget». Campos-bassenget ligger offshore Rio de Janeiro, og inneholder mer enn 40 felt som opereres av Petrobras, blant annet Marlim-feltet. Den totale produksjonen fra området ligger på 1,69 millioner fat olje per dag.

Prospektet det nå er gjort funn i, kalles Gávea, og ligger 190 kilometer fra kysten. Letebrønnen 1-REPF-11A-RJS har blitt boret av boreskipet «Stena Drillmax I», og vanndybden på borestedet er 2.708 meter. Brønnen har blitt boret til et totalt dyp på 6.851 meter.

– Konsortiet jobber nå med å analysere resultatet av brønnen før det vil fortsette med leting og evaluering av området, skriver Repsol i en pressemelding.

Repsol Sinopec er operatør og har en andel på 35 prosent i konsortiet, mens Statoil har en andel på 30 prosent og Petrobras har en andel på 30 prosent. Repsol Sinopec er en allianse mellom spanske Repsol og kinesiske Sinopec, hvor førstnevnte har en andel på 60 prosent og sistnevnte har en andel på 40 prosent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger