Publisert 4. februar 2000

Statoil har gjort et oljefunn i Fossekallprospektet nord for Nornefeltet. Mellom 37 og 63 millioner fat olje ble funnet i prospektet, som skal bygges ut som satellitt mot Norne.

FOSSEKALL:Inneholder mellom 37 til 63 millioner fat
olje, og kan øke levetiden for Nornefeltet betraktelig.
(Ill:STATOIL)

– Dette er et betydelig funn, som kan utgjøre inntil ti prosent av utvinnbare reserver mot Norne, eller like mye som gjenstår i Nornefeltet, sier Statoil produksjonsdirektør for Nornefeltet, Anita Andersen Stenhaug, til Oilinfo.

Boringen av undersøkelsesbrønn 6608/10-14 S i Fossekallprospektet ble avsluttet i påsken, og Statoil håper nå å kunne bygge ut funnet som en satellitt mot Norne.

Statoil gjorde også et oljefunn på Dompap-prospektet i fjor, som også ligger nær Norne. Ifølge Stenhaug vil de to funnene bygges ut parallelt.

– Dompap ligger litt nordøst for Fossekall, og både Norne, Fossekall og Dompap har samme eierstruktur. Dermed muliggjør vi utbygginger av små marginale funn rundt Norne, sier Stenhaug.

Dompap har et ressursestimat på mellom tre til fire millioner Sm3.

Forlenger Norne med ti år
Nornefeltet ble satt i drift i 1997, og har planlagt levetid fram til 2021. Ambisjonen til partnerne på Norne er å forlenge levetiden fram til 2030.

– Hvor mange år vil de to funnene kunne forlenge levetiden til Norne?

­- Det er vanskelig å være konkret, men Fossekall og Dompap har styrket muligheten til å kunne forlenge levetiden til Norne utover 2021. De to funnene vil naturligvis komme i produksjon tidligere enn 2021, men er viktige i seg selv som en forretningsmessig base for å kunne lete videre i Norneområdet, sier Stenhaug til Oilinfo.

Mulig fast-track
Statoil har flere prospekter på blokka rundt Norneområdet som skal utforskes i løpet av 2011, og ifølge Stenhaug er området et strategisk viktig punkt for selskapets satsing i nord. Derfor er det også viktig at funnene kommer raskt i produksjon.

– Hvordan skal funnene bygges ut, og vil de være en del av Statoils fast-track portefølje?

– De vil absolutt vurderes som fast-track kandidater. Avstanden mellom Dompap og Fossekall krever bunnrammer på begge felt, som igjen tilknyttes produksjonsskipet på Norne, sier Stenhaug.

Fossekall er i lisens PL128, og brønnen ble boret til en vertikal dybde på 2.749 meter under havflaten. Havdypet i området er 352 meter, og boringen ble utført av «Ocean Vanguard».

Partnere i PL128 er Statoil (63,95 prosent), Petoro (24,55 prosent) og Eni Norge (11,5 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger