Publisert 4. februar 2000

Statoil har inngått en kontrakt med Fred. Olsen Energy-selskapet Dolphin om leie av den halvt nedsenkbare boreriggen «Bideford Dolphin» i tre år. Riggen skal gjøre tjeneste på norsk sokkel.

«Bideford Dolphin» er nå på kontrakt med Statoil for boring av produksjonsbrønner på Gullfaks og Troll. Denne kontrakten løper ut i januar neste år, og 27. januar starter denne nye kontrakten opp. Kontrakten er for tre år, og Fred. Olsen Energy skriver i en børsmelding at riggen skal utføre arbeid på norsk sokkel.

– Statoil har opsjon til å forlenge kontraktsperioden fra tre til fire år innen 1. november 2010, skriver selskapet i børsmeldingen.

Kontrakten er i utgangspunktet på rundt 420 millioner dollar, eller 2,45 milliarder kroner. Det gir en omtrentlig dagrate på 380 000 dollar. Benytter Statoil seg av opsjonen vil kontraktsverdien øke til rundt 553 millioner dollar.

Det ble tidligere i dag også kjent at Statoil har inngått en intensjonsavtale med Seadrill for bruk av «West Epsilon». Les mer om den her.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger