Publisert 4. februar 2000

Ved å bruke blåskjell som føler, kan oljeselskapene raskt fange opp oljesøl i havet. Selskapet Biota Guard som utviklet metoden, fikk innovasjonsprisen for SMB-er på ONS. (Foto: Mari Solerød/Forskningsrådet)

Det skriver Forskningsrådet på sine hjemmesider.

Biota Guard har utviklet et miljøovervåkingssystem som i sanntid følger med på miljøet i havet ved hjelp av biologiske, kjemiske og fysiske følere. Slike systemer vil gjøre det mulig å reagere raskt på oljesøl. Selskapets forskning er støttet av Forskningsrådets Petromaks-program.

Blant de fem kandidatene til ONS innovasjonspris for SMB-er har tre selskaper prosjekter støttet av Forskningsrådet.

– Kandidatene til ONS Innovation Prize viser hvor kreative norske selskaper er når de skaper nye løsninger for en mer effektiv olje- og gassproduksjon. Forskningsrådet støtter industriens utvikling av innovativ teknologi, direkte og via forskningsmiljøene, sier Fridtjof Unander, direktør for Forskningsrådets divisjon for energi, ressurser og miljø.

Innovasjonsprisen for større selskaper gikk til Statoil og Aker Solutions for prosjektet som ledet til undervannssystemet for gasskompresjon på åsgard-feltet.

Gjør seg synlig i Stavanger
For første gang deltar Forskningsrådet om utstiller både i Innovation Park på oljemessen i Stavanger, og på Fornybartorget som også er en del av ONS.

– Det er ikke tilfeldig. Forskningsrådets strategi er å støtte forskning og utvikling, både på petroleumsfeltet og på fornybar energi. Skal Norge nå klimamålene om å kutte utslippene med 30 prosent innen 2020, trenger vi omfattende forskning på begge energiområdene, sier Unander.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger