Publisert 4. februar 2000

Kort tid etter at han solgte sitt forrige riggselskap til Rowan Companies, er Bjarne Skeie igjen på jakt etter penger til et nytt riggselskap. Selv legger han ti millioner dollar på bordet.

Skeie har hentet inn Pareto Securities og Carnegie for å stable på beina til sammen 70 millioner dollar, eller rundt 420 millioner kroner, til hans nye riggsatsing, Prospector Offshore Drilling. Hans forrige riggsatsing, Skeie Drilling & Production, ble i sommer solgt til Rowan for 1,2 milliarder dollar. Selskapet hadde tre oppjekkbare rigger, som både var uten kontrakt, var forsinket og ble utsatt for kostnadsoverskridelser.

Ifølge Dagens Næringsliv planlegger Skeie at det nye selskapet skal inn på Oslo Axess i februar 2011. Oslo Axess er en Oslo Børs Light, som for mange selskaper er et springbrett inn på hovedlista.

Selskapet har bestilt to oppjekkbare harsh environment-rigger fra Dalian Shipbuilding Industry Offshore i Kina. Seadrill bestilte også to lignende rigger fra det samme verftet nylig. Skeies rigger skal leveres i fjerde kvartal 2012 og første kvartal 2013.

80 millioner dollar er ikke nok for å stable på beina et riggselskap, og ifølge Dagens Næringsliv planlegges det å hente inn 360 millioner dollar til i finansiering, delvis i egenkapital og delvis som lån.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger