Publisert 4. februar 2000

Bjørge Marine Automation skifter navn, har fått ny kontrakt og rekrutterer ny salgssjef og ny administrerende direktør.

ASSISTERER: Smart Automation har fått oppdrag
på Troll A. (Foto: øYVIND HAGEN / STATOIL)

Bjørge Marine Automation skifter navn til Smart Automation. Selskapet har vært en del av Bjørge-konsernet, som har blitt splittet opp. Den delen Bjørge Marine Automation hører til har skiftet navn fra Bjørge til Align, og derfor var det naturlig med en endring av navnet.

– Bjørge Marine Automation var et godt innarbeidet merknavn, vi har derfor valgt å beholde ringene i logoen og deler av navnet. SMART reflekterer våre egenproduserte produkter som vi har utviklet for den maritime industri, sier Magnar økland, konstituert administrerende direktør i Smart Automation.

økland har også funnet en avløser for seg selv. Tore Martin Svanheld kommer fra stillingen som daglig leder for Scana Singapore, og begynner i ny jobb 1. juli. I tillegg har selskapet hentet inn ny salgs- og markedssjef: Jan Erik skog, som har jobbet som salgssjef hos Rolls Royce ålesund.

I tillegg har selskapet sikret seg en ny kontrakt, i forbindelse med legging av nytt gassrør fra Troll A til Kollsnes. Selskapet har fått i oppdrag av Aibel å levere overvåkingsutstyr og smøresystem for bruk under innterkkingsoperasjonen.

-Vår leveranse er med på å øke sikkerheten i forbindelse med inntrekkingsoperasjonen. Systemet registrerer kontinuerlig belastninger på inntrekningsrøret. I tillegg har vi levert lyd- og videoovervåking. Smart Automation har hatt personell offshore for installasjon av utstyret samt overvåking av selve inntrekket. Kontrakten har en stor verdi for oss, sier Magnar økland i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger