Publisert 4. februar 2000

Bjørge ASA har planer om å restrukturere sin virksomhet, og splitter seg i to store deler. Ett av selskapene skal fokusere på prosessindustri, brann og sikkerhetsløsninger, mens det andre selskapet vil videreføre resten av virksomheten.

«Nye» Bjørge, som vil videreføre selskapets nåværende leverandørvirksomhet med unntak av prosess-, brann- og sikkerhetsløsningsvirksomheten, vil fortsette som et børsnotert selskap. Også det nye selskapet vil søke om registrering på Oslo Børs, trolig i første halvdel av 2011. Erik Christensen, som nå er visepresident i Bjørge, vil bli administrerende direktør i selskapet.

NUMMER TRE: Som følge av restruktureringen vil
virksomheten i Bjørge Naxys, som utvikler
subsea overvåkningsløsninger, bli skilt ut i et
tredje selskap. (Ill.: BJøRGE)

– Vi ser spennende vekstmuligheter for nye Bjørge og også det nye selskapet, og ser fram til å støtte selskapene i deres vekst og prosessen mot å bli markedsledere på sine områder innenfor olje- og gassindustrien. Vårt mål er å kjapt skape to ledende selskaper som vil bli attraktive partnere til oljeselskapene og andre store industriselskaper, i tillegg til å være en interessant investeringsmulighet for investorer, sier Bjørges styreformann Frank O. Reite i en pressemelding.

Hovedaksjonær Bokn Invest, som er eid av HitecVision og Converto Capital, bifaller planene.

– Denne restruktureringen innebærer begynnelsen på tre veldig spennende selskaper, sier Frank O. Reite, som sitter i styret for Bokn Invest.

Det tredje selskapet han referer til, er et selskap som vil videreføre virksomheten i Bjørge Naxys, som jobber med kommersialisering av en avansert subsea overvåkningsløsning.

– Styret og ledelsen i Bjørge tror Bjørge Naxys AS best kan videreutvikles som et privateid selskap, siden selskapet er i en tidlig kommersialiseringsfase. Aksjene i Naxys vil derfor som en del av restruktureringen bli overført til et aksjeselskap som vil være eid av aksjonærene i Bjørge, skriver Bjørge i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger