Publisert 26. februar 2006

Miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) skal åpne et miljøseminar i Moskva mandag. Seminaret, som går over tre dager, skal drøfte konsekvensene av påvirkningene på økosystemet i Barentshavet.

NTB

Diskusjonene vil i stor grad dreie seg om petroleumsvirksomheten, fiskerier og skipstransport, men også om ytre faktorer som langtransportert forurensning og klimaendringer som kan påvirke økosystemene i negativ retning.

Fra både norsk og russisk side bidrar forskere, representanter for forvaltningen på ulike nivåer samt næringsinteresser og miljøbevegelsen.

– Jeg ser fram til å diskutere premisser for en helhetlig forvaltning av Barentshavet med russerne og håper at dette seminaret kan bli startskuddet til en felles tilnærming. Russland og Norge må ha et godt samarbeid for å sikre at dette sårbare havområdet forvaltes på en forsvarlig måte, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy i en pressemelding.

Et uttalt ønske fra norsk side er at forvaltningen bør være samstemt, ha et helhetlig perspektiv og bygge på visse omforente grunnleggende prinsipper. Den kommende forvaltningsplanen over den norske delen av Barentshavet legger opp til en økosystembasert forvaltning basert på ambisiøse mål for miljøtilstanden i havområdet.

– Med dette seminaret regner jeg med at vi får lagt grunnsteinen til en helhetlig forvaltning av Barentshavet hvor både Russland og Norge etterstreber en bærekraftig bruk av naturressursene, samtidig som økosystemene opprettholdes, sier Bjørnøy.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger