Publisert 26. mars 2007

Miljøvernminister Helen Bjørnøy er kritisk til energiselskapet Lyses store gass-satsing i Rogaland. – Gass til private husholdninger er det motsatte av regjeringens satsing på fornybar energi, sier Bjørnøy.,petro.no

Gassledninger i boligområder er det siste miljøvernminister Helen Bjørnøy ønsker seg. På SVs landsmøte i helgen utfordret Bjørnøy Lyse og ba selskapet heller satse på fjernvarmeanlegg og bioenergi i stedet for naturgass, skriver Stavanger Aftenblad.

-Lyse må sørge for både produksjon og et distribusjonsnett for fornybar energi. Fjernvarme, gjerne bioenergi, er i motsetning til gass fornybare energikilder som også bidrar til å redusere klimautslippene. Gass til private husholdninger er det motsatte av regjeringens satsing på fornybar energi. Derfor har vi også innført avgift på husholdningsgass, sa Bjørnøy til Aftenbladet.

Bjørnøy ga ros til Akershus energi som satser tungt på fornybar energi i stedet for gass. Miljøvernministerens partikollega, styreleder Per Olav Lauvstad i Akerhus energi forklarer overfor avisen hvorfor selskapet satser på andre energibærere enn naturgass:

-Også vi var i ferd med å satse på gass, slik Lyse gjør. Men vi trakk oss ut av dette av to grunner. Det er for det første ikke lønnsomt rent forretningsmessig, rett og slett. Dessuten er gass for dyrt for innbyggerne. Og det blir bare dyrere når regjeringen nå også har innført egen gassavgift. For det tredje ønsket vi en grønn profil på den energien vi produserer og distribuerer til innbyggerne, Lauvstad.

I løpet av de neste åtte til ti årene skal Akershus satse halvannen milliard kroner på bioenergianlegg og nødvendig infrastruktur. Totalt akter selskapet å produsere mellom 600 og 800 GWh i året. Det er nok til å dekke det årlige energibehovet for omlag 100.000 boliger.

-Det er en kjempestor investering, men på lengre sikt blir dette lønnsomt, sier Lauvstad til Stavanger Aftenblad.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger