Publisert 28. februar 2006

Miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) merker en økt russisk interesse for utfordringene i Barentshavet, og er optimist på miljøets vegne.

NTB:

Mandag åpnet miljøvernministeren et tre dagers miljøseminar i Moskva, der konsekvensene av økosystemet i Barentshavet er blant det som skal diskuteres. Bjørnøy møtte representanter fra russisk miljøforvaltning, forskning, næringsliv og miljøorganisasjoner.

Foto: SV

– Jeg er optimist både på miljøets vegne og på vegne av samarbeidet mellom Norge og Russland. Det er veldig stor interesse fra russisk side knyttet til forvaltningsplanen for norsk del av Barentshavet, som vi holder på å jobbe med. Det er et klart uttalt ønske om å se de ulike sektorene i sammenheng, sier Bjørnøy til NTB.

Ifølge miljøvernministeren er Russland i økende grad interessert i internasjonalt samarbeid om miljøspørsmål. Samtidig understreker hun at russiske myndigheter fremdeles har en rekke uløste utfordringer.

– Overfor russerne har jeg spesielt trukket fram Göteborg-protokollen, som Russland ikke har ratifisert. Den omhandler utslippstak for gasser, sier Bjørnøy.

Oljetransporten langs Norskekysten vil også bli et tema under seminaret som avsluttes onsdag. Fra norsk side er et uttalt ønske om helhetlig og samstemt forvaltning av nordområdene.

Miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) har tidligere sagt at hun ønsker bærekraftig bruk av naturressursene i Barentshavet, samtidig som det delikate økosystemet i Barentshavet blir opprettholdt. (©NTB)

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger