Blir leder for teknologi og innovasjon i Equinor
Pressemelding
2. mai 2022
Foto: Equinor
Blir leder for teknologi og innovasjon i Equinor
Pressemelding
2. mai 2022

Hege Skryseth blir ny konserndirektør for forretningsområdet Teknologi, Digitalisering og Innovasjon i Equinor. 

Elisabeth Birkeland fortsetter som fungerende konserndirektør inntil Skryseth starter i Equinor.

Skryseth kommer fra stillingen som konserndirektør i Kongsberg Group og leder for forretningsområdet Kongsberg Digital. Med mer enn 20 års erfaring fra topplederstillinger fra internasjonale selskaper innen programvareutvikling og -tjenester, bringer Skryseth bred erfaring fra teknologiutvikling, digitalisering, forretningsutvikling og endringsledelse.

– Jeg er både stolt og glad for å ønske Hege velkommen til Equinor. Hun bringer solid erfaring fra industri og ledelse som vil forsterke Equinors konkurransekraft i energiomstillingen gjennom innovativ teknologi og digitalisering, sier Anders Opedal, konsernsjef i Equinor.

– Dette er en unik mulighet. Jeg ser frem til å begynne i Equinor, og til å bidra i den omstillingen som skal utvikle, produsere og levere energi i en karbonnøytral fremtid, sier Hege Skryseth.

Forretningsområdet TDI er ansvarlig for sikre at teknologi, digitalisering, innovasjon og venture investeringer styrker selskapets sikkerhet og sikring, øker verdiskapningen og reduserer utslipp fra olje og gassvirksomheten, og styrker grunnlaget for lønnsom vekst i fornybar og lavkarbonløsninger.