Blir Searcher Seismic-leder

Publisert 8. april 2013
Yngve Vassmyr blir ny leder for Norges-kontoret til det australske seismikkselskapet Searcher Seismic.

,

– Foreløpig er kontoret hjemme hos Vassmyr, men i løpet av høsten skal fire-fem ansatte inn i selskapets nye lokaler i Wi-To-bygget i Tromsø sentrum, skriver Nordlys .

Vassmyr kommer fra Dong Energys Tromsø-kontor, som tok over Front Exploration i fjor sommer.

– Vi startet opp 1. april og skal inn i det nye Wi-To-bygget. Inntil videre opererer jeg alene med hjemmekontor, sier Vassmyr til Nordlys.

– Vi kommer til å dekke hele norsk sokkel, men i starten har vi fokus på Barentshavet. Vi er ute på sokkelen og samler inn seismikk og 3D-data, reprosesserer dem og selger dem videre til oljeselskapene, forteller han.

Ifølge Vassmyr er det oljeselskapenes jevnlige behov for seismiske data som gjør at selskapet starter opp i Norge. Tromsø ble valgt fordi selskapet tror at arealene som skal dekkes kan gjøres fra byen.

– Man kan operere fritt fra nesten hvilket som helst sted når det gjelder seismikk, og Tromsø egner seg bra både med det vi tror kommer i Norskehavet og Barentshavet. Det er betydelig areal som skal dekkes og det kan gjøres fra Tromsø.

Searcher Seismic leier inn skip og seismikk-utstyr fra aktører som Seabird og Dolphin. De vil heller ikke bygge opp en stor base av ingeniører og geologer.
Selskapet sitter allerede på data fra kartlegginger som er gjort.

– Vi har allerede data tilgjengelig i Barentshavet der vi samlet inn 2D og 3D i fjor. Vi har også en stor regional 2D-undersøkelse på gang, som går fra Finnmarkskysten og vestover i det vestlige Barentshavet og 3D-undersøkelse i Skrugard-området. Vi vil også ha flere store undersøkelser i 2014 i Barenshavet, forteller han.

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 44.000 kroner

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger