Blueway og NHV går sammen

Publisert 28. august 2014

Fusjonerer for å skape et av de ledende selskapene i innen helikoptertjenestebransjen.,Gjennom transaksjonen vil NHV kjøpe Reiten & Co Capital Partners og Helicopter Transportation Group sine aksjer i Blueway. Den foreslåtte transaksjonen er avhengig av nødvendige myndighetsgodkjennelser.

– Dette er en milepæl i Blueways snart 30-årige historie. Gjennom vår kompletterende tilstedeværelse geografisk, betydelige størrelse og innovative forretningskulturer kan vi nå bli det ledende helikopterselskapet vi så lenge har drømt om, og som våre kunder har etterspurt. Våre kunder og partnere vil dra nytte av vår økende fleksibilitet og dedikasjon til sikkerhet og pålitelighet, sier konsernsjef i Blueway, Johnny Skoglund.

Begge selskapene har en strategisk tilstedeværelse i både Nordsjøen og Vest-Afrika med fokus på offshoreindustrien.

De siste par årene har selskapene inngått strategiske samarbeidsavtaler som delte hangarfasiliteter i Norwich og Den Helder. Disse felles satsingene har vist seg å være verdiskapende for begge selskapene. Kombinasjonen av disse to ledende virksomhetene fører til en enda sterkere og tydeligere posisjon i markedet.

Den nye gruppen vil skape et stort Europeisk eid helikopterselskap med 650 ansatte i flere land over hele verden med en samlet omsetning på mer enn USD 270 millioner i 2013.

Fokuset fremover for det sammenslåtte selskapet blir å styrke kundebasen i Nordsjøen (Norge, Danmark, Nederland, Belgia, Storbritannia), i Frankrike og i Afrika, med utgangspunkt i de eksisterende basene man har der i dag (Elfenbenskysten, Ghana og i Nigeria).

Gruppen vil få en flåte bestående av totalt 59 helikoptre (EC225, AS332L2, AS332C, AW139, EC155B1, AS365, EC145, MD Explorer og AS350). I tillegg vil man i de neste tre årene få levert 19 nye helikoptre (1 EC225, 16 EC175 og 2AW139).

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger