Publisert 4. februar 2000

En person er fremdeles på sykehus etter at et helikopter med 12 passasjerer og to piloter ombord landet i havet i britisk Nordsjø torsdag ettermiddag.

Helikopteret, en EC 225 Super Puma fra Bond Offshore var på vei fra Aberdeen til de mobile riggene «Maersk Resilient» og «Ensco 102 » da hendelsen inntraff. Ansvarlig operatør for riggene, ConocoPhillips, sier til The Scotsman at passasjerene var kontraktører på vei til riggene; to fra Halliburton, resten fra Ensco, Brundt og Stag.

Totalt ni personer ble sendt til Aberdeen Royal Infirmary, en er til observasjon, mens åtte av dem er allerede utskrevet melder NHS Grampian (Aberdeen og omegn -versjonen av Helse Vest).

Ifølge en talsperson for Bond var det en varsellampe om lavt oljetrykk som gjorde at pilotene besluttet å gjøre en kontrollert landing på havet.

– Det var ikke et kræsj, understreker han overfor Scotsman. Etter landingen gikk alle ombord i flåter, og ble siden plukket opp og bragt i land, ni med helikopter, fem med livbåt.

Ifølge avisen er dette er den tredje alvorlige hendelsen som involverer helikoptre på britisk sokkel de siste tre årene. Samtlige involverte en Super Puma:

*Attende februar 2009 ble 18 personer slapp unna med mindre skader da en Super Puma gikk i havet 20 km øst for Aberdeen.

*Første april 2009 døde 16 personer da girkassen på et Super Puma på vei fra Miller-plattformen sviktet, og maskinen styrtet i havet 18km nordøst for Peterhead.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger