Publisert 2. februar 2006

På et ekstraordinært styremøte i Borealis idag ble klart at det kan gå mot nedleggelse av PEH-fabrikken i Bamble. – En konsekvens av manglende norsk industripolitikk, sier fagforeningene ved bedriften.

petromagasinet.no

Borealis

Begrunnelsen fra styret er at PEH-markedet er et av de vanskeligste markedene å operere i, og at PEH-fabrikken i Bamble er den minst konkurransedyktige i konsernet. Fabrikken har ifølge ledelsen gått med tap de siste årene.

De ansattes representanter i styret fremmet et alternativt forslag om å utrede lønnsomhets-forbedrende tiltak for fabrikken. Dette forslaget ble nedstemt.

En nedleggelse av fabrikken vil bety tap av ca. 100 arbeidsplasser og få store negative ringvirkninger for Borealis Bamble og lokalsamfunnet.

-Manglende industripolitikk
– Trusselen om nedleggelse er en konsekvens av manglende norsk industripolitikk, sier fagforeningene ved Borealis i en pressemelding.

De mener problemene kan knyttes til manglende sikring av råstofftilgang, manglende vilje til videreforedling i Norge og til salget av Statoils eierandeler i Borealis.

«Vi krever at myndighetene nå får på plass at norsk gass sikres til norsk gassbasert industri, prosjekt ”Gassrør til Sørøstlandet med landfall Grenland” og separasjonsanlegg tørrgass/våtgass med statlig finansiering. Raske politiske initiativ og garantier kan være med på å sikre en fremtid for plastindustrien i Bamble», sier foreningene videre i sin pressemelding.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger