Publisert 4. februar 2000

I juni startes en borekampanje rundt åsgard-installasjonene, som med tiden antakelig vil omfatte et titalls brønner.

I følge PetroArctic har en gruppe små og mellomstore oljeselskaper, inspirert av boreresultatene på Maria-prospektet i sør (PL 475) og Fogelberg i nord (PL 433), sikret seg i alt 10 lisenser, som sirkler inn installasjonene på Haltenbanken. Håpet er å finne betydelige tilleggsvolumer av olje og gass, som kan produseres gjennom den eksisterende infrastrukturen i området. Den norske interessen for området har vært begrenset, men Concedo og North Energy er med.

Først ute er Maersk Oil, som setter i gang så snart semien Transocean Winner er ferdig med det pågående boreprogrammet i Nordsjøen. Forflyttingen til Norskehavet vil trolig skje i juni, og første mål er strukturene T-Rex og Bolan i PL 431 – nær de gamle Smørbukk-feltene. Det er Maersks første operatøroppgave på norsk sokkel, og målet er å teste to ulike nivåer som kan skjule utvinnbare reserver på 90 til 130 millioner fat oljeekvivalenter.

Letingen vil trolig fortsette med boringer rundt Wintershalls Maria-funn fra i fjor (60-120 millioner fat olje) og på Santana-prospektet i øst, som også kan inneholde betydelige mengder hydrokarboner.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger