Publisert 4. februar 2000

Til tross for amerikansk boreforbud, ville Statoil bore på dypt vann på cubansk sokkel, bare åtte mil fra Florida. Nå er også boring utenfor Bahamas interessant.

Bahamas-prospektet Statoil ønsker å undersøke, ligger nær strendene på østsiden av Florida, skriver tu.no . Statoil inngikk partnerskap med selskapet BPC, for å lete etter petroleum på Bahamas’ sokkel. BPC har nylig gjennomført seismiske undersøkelser med lovende resultat, ifølge avisa Nassau Guardian.

Ifølge planen skal Statoil være operatør for lisensene. Men ettersom avtalen mellom Statoil og BPC ennå ikke er godkjent av myndighetene, kan ikke Statoil skyte seismikk.

– Hvis og når godkjenninger foreligger, vil vi gå videre med seismikk. Og på basis av seismikken, vil det bli tatt stilling til om vi skal bore, sier informasjonssjef i Statoil, Ola Morten Aanestad.

Les også: Statoil på dypt vann utenfor Florida

Fra før har Statoil planer om å gå i gang med dypvannsboring på et annet prospekt, bare åtte mil fra Florida. I dette tilfellet har Statoil gått i kompaniskap med spanske Repsol på cubansk sokkel.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger