Borer høyprospektiv norskehavsbrønn i februar

Publisert 12. november 2013

Parallelt med å jobbe med finansiering, har Noreco planlagt boring av letebrønnen Verdande.,I norrøn mytologi er Verdande («det som er i ferd med å bli»), en av de tre nornene, skjebnegudinnene, som sitter ved livstreet Yggdrasils røtter og spinner menneskers og guders skjebnetråd. De to andre nornene er Urd («det som har blitt») og Skuld («det som skal bli»), så det er neppe en urimelig tolkning at Norecos geologer setter prospektet i sammenheng med funnklyngen rundt Norne .

Operatøren anslår ressursene til mellom 53 og 236 MMboe, både gass og olje, med en P50 på 39 MMboe – med en betydelig tilleggsoppside i tilfelle funn. Funnsannsynligheten anslås til 29 prosent, og Noreco vil bruke semien «Bredford Dolphin» til boringen.

Letebrønn 6608/10-16 Verdande ligger på 370 meters havdyp i PL 484 i Norskehavet, ca. 14 km nord for Norne FPSO og 24,5 km nordøst for Marulk- feltet. Planlagt oppstart er tidligst februar 2014. og varigheten av operasjonen er estimert til 68 dager for et tørt hull -scenario og 137 dager ”ved positive indikasjoner på hydrokarboner.” Dette inkluderer et mulig sidesteg.

Hovedbrønnen er planlagt boret til ca 4.025 m total dybde (TD), som er ca. 20 meter inn i Åre-formasjonen. Dersom det påvises hydrokarboner i reservoaret, kan det bli boret et sidesteg; enten mot nord for å påvise hydrokarboner i Verdande Nord segmentet, eller mot vest for å finne olje-vann-kontakt (dersom denne ikke ble påvist i hovedbrønnen). Dette vil først blir boret til 2.030 meter. Dersom det her påvises mer enn 9 meter formasjon med gass og god permeabilitet i Blålange formasjonen, vil sidesteget bores videre til 3.550 meter TD.

Partnere i lisensen er Noreco (operatør – 40 prosent eierandel), Dana Petroleum (30 prosent), Explora Petroleum AS (20 prosent) og E.ON E&P Norge (10 prosent).

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger