Publisert 4. februar 2000

Statoil starter boringen av sitt «high impact opportunity» Lovund-prospekt sør for Lofoten i oktober i år.

Lovund -prospektet ligger i lisens 386 i Norskehavet, ble tildelt i TFO 2005 og er heleid av Statoil.

– Prospektet ligger på Trøndelagsplattformen på Haltenbanken og kan betraktes som en «high impact opportunity,» men er også «high risk,» fortalte Statoils vice president exploration (letedirektør) for Norge, Gro Gunleiksrud Haatvedt under et leteseminar i mai. Hun regner ikke Lovund som «high impact» da hun regner sannsynligheten til å finne noe som altfor lav.

– Men vi tar sjansen likevel, for om vi skulle gjøre et funn, ville dette bety åpningen av et lite utforsket område i Norskehavet; en helt ny oljeprovins. Derfor er dette en spennende brønn. Alt avhenger av om vi har en kildebergart eller ei. Har vi det, er man ikke avhengig av lang migrasjon, sa hun.

Nå er det altså klart at letebrønnen 6610/10-1 Lovund skal spuddes av North Atlantic Drillings semi «West Alpha» i oktober. Prospektet ligger under 244 meter med vann utenfor de ytterste øyene og holmene i Herøy kommune i Nordland, med Norne FPSO som nærmeste offshore-installasjon ca. 92 km unna.

Jakter olje
Brønnen er planlagt boret til 2.932 meters TVD RKB under et 40-dagers program. Det uttalte formålet er å «undersøke hydrokarbonpotensialet i øvre og midtre Jura sandsteiner i henholdsvis Tofte-, Tilje- og åre-formasjonene.

De eventuelle hydrokarbonene vil etter all sannsynlighet være olje av Norne-kvalitet, og operatøren tar, etter «worst case scenario»-utslippsratene å dømme, høyde for at prospektet kan inneholde betydelige ressurser: 7300 kubikkmeter per dag ved tripping (m.a.o. uten borestreng i hullet), men sjansen for at en slik situasjon inntreffer er nede på fire promille, viser risikoanalysen. Videre viser den at man med «det verst tenkelige utslippsscenariet» vil ha en utblåsning i 63 døgn, mens estimert varighet for boringen av en avlastningsbrønn er vurdert til 49 døgn. Korteste drivtid til land er 13,7 døgn til Røst.

Statoil planlegger ingen test av et eventuelt funn.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger