Publisert 4. februar 2000

Lundins første egenopererte brønn i Barentshavet ble satt i gang i helgen på Skalle-prospektet. Nå er alle spent på hva svenskene kan få til i nord.

BORER På SKALLE: «Transocean Leader».
(Foto: TRANSOCEAN)

Lundin har gjort stor suksess i Nordsjøen med sine funn i Luno-området i det gjennomutforskede Egersundbassenget. De store selskapene hadde lagt område dødt og regnet med å ha funnet alt som var å finne, helt til Lundin kom og fant oljefeltet Luno. Nå finner både Lundin og Statoil nye oljeressurser av relativt stor størrelse i området, og det svensk-sveitsiske selskapet har kastet sitt blikk nordover.

Statoils Skrugard-funn på opp mot 250 millioner fat oljeekvivalenter har gitt ny giv i Barentshavet, men i siste lisensrunde var Lundin blant selskapene som fikk lisenser nærmest Skrugard. Nå har selskapet begynt å bore sin første Barentsbrønn, 7120/2-3, på prospektet Skalle. Brønnen ligger dog ikke i Skrugard-området, men et lite stykke nord for Snøhvit, og Lundin regner angir et urisket bruttoressursanslag på 250 millioner fat oljeekvivalenter på Skalle.

Det er tidligere boret en letebrønn i lisensområdet, 7120/1-2. Den ble boret av Shell i 1989, og endte med at man fant en oljekolonne på 90 meter, men med mye immobile hydrokarboner. Lundins brønn bores et stykke lenger øst enn Shells letebrønn.

Brønnen bores av «Transocean Leader», og Lundin forventer å bruke 60 dager på boringen. Brønnen ligger i lisens 438, og Lundin e roperatør med en andel på 25 prosent. Andre andelshavere er RWE Dea (20 prosent), Petoro (20 prosent), Spring Energy (17,5 prosent) og Talisman Energy (17,5 prosent).

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger