Publisert 4. februar 2000

Til tross for programfestet motstand til åpning av oljeboring i Lofoten og Vesterålen sier nå parlamentarisk leder i senterpartiet, Ola Borten Moe ja.

Det er riktignok under visse betingelser Borten Moes ja kommer, men politikeren ser helt klart verdiskapningspotensial i området, det melder NTB.

– Det er en enorm mulighet for verdiskapning og vekst, ikke bare i landsdelen, men for nasjonen. Verden trenger energi for å få bukt med fattigdomsproblemene og energien må skaffes mest mulig effektivt og miljøvennlig. Norsk olje og gass er en del av løsningen, alternativet kan vise seg å være kull eller oljesand i Canada, sier Borten Moe til VG.

Men selv om SP-politikeren nå åpner for videre utforskning av Lofoten så er det en del faktorer som må være på plass. Det er spesielt Statoils evne til å ta vare på sikkerheten, miljøet og klima, samt sikring av arbeidsplasser i Nord-Norge og god nok oljevernberedskap som er nøkkelen.

– Da er det gode muligheter for at SP vil åpne for oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen på landsmøtet vårt i 2013, sier Borten Moe.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger