Publisert 4. februar 2000

Olje- og energiminister Ola Borten Moe truet denne uka med å trekke seg dersom senterpartileder Liv Signe Navarsete sparket hans politiske rådgiver Ivar Vigdenes.

Overfor Dagens Næringsliv hevder Sentrale kilder i Senterpartiet at Ola Borten Moe stilte dette ultimatumet til den øvrige politiske ledelsen på tirsdag. Slik ble rådgiverstillingen – den lavest rangerte stillingen i den politiske ledelsen – kjernen i en maktkamp mellom lederen og nestlederen, Navarsete og Borten Moe, melder NTB.

Det var Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete som ville sparke olje- og energiministerens nærmeste rådgiver, men Borten Moe satte foten ned. Dermed var den åpne konflikten mellom de to topplederne i gang.

Maktkampen fortsatte gjennom en rekke møter fram til Navarsete torsdag sa til Aftenposten at:

– Det er åpenbart svært viktig for Ola Borten Moe å beholde Ivar Vigdenes i jobben. Det er ikke like viktig for meg å bytte ham ut. Derfor tenker jeg at jeg vil sette partiet først, og bidra til å samle heller enn å splitte, sa hun.

Dermed blir ikke Vigdenes erstattet i statsråd fredag slik Navarsete lenge planla. Fra før er Ola Borten Moes statssekretær Eli Blakstad skiftet ut med Ane Hansdatter Kismul, som tidligere var leder av Natur og Ungdom.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger