Publisert 4. februar 2000

Plan for utbygging og drift (PUD) for Bøyla-feltt er i dag godkjent av Kongen i Statsråd.

Planen ble levert norske myndigheter den 4. juni i år. Marathon Oil Norge AS, et heleid datterselskap av Marathon Oil Corporation, er operatør for PL 340 .

Bøyla-feltet er lokalisert i blokk 24/9 i den norske delen av Nordsjøen, omtrent 28 kilometer sør for det Marathon Oil-opererte Alvheim -feltet. Lisens PL 340 ble tildelt i 2004 og det ble gjort et første funn i 2009. Undergrunnsevaluering og kartlegging av prøveboringer har påvist totale utvinnbare reserver på 23 millioner fat oljeekvivalenter.

Den valgte utbyggingsløsningen for Bøyla-feltet er en havbunnsinstallasjon med tilknytning til Alvheim-infrastrukturen. Produksjonsskipet Alvheim FPSO trenger minimale modifikasjoner for å motta og prosessere produksjonen fra Bøyla.

– Dette er et glimrende eksempel på en videreutvikling i et modent område som kommer både denne utbyggingen og vertsinstallasjonen til nytte. Planen viser at nok en gang kan mindre funn bygges ut på en kostnadseffektivt måte hvis de knyttes opp mot eksisterende infrastruktur, sier Marathon Oils fungerende administrerende direktør Richard Miller.

De totale investeringer for feltutbyggingen er estimert til cirka 4,9 milliarder kroner. Produksjonsstart er beregnet til fjerde kvartal 2014.

Rettighetshaverne i PL 340 er operatør Marathon Oil Norge AS med 65 prosent eierandel, ConocoPhillips Skandinavia med 20 prosent og Lundin Norway med de resterende 15 prosent eierandel.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger