Publisert 4. februar 2000

Omtrent 150 investorer synes risikoen ved oljeutvinning fra oljesand i Canada er for stor med hensyn til miljøet, og protesterer nå kraftig mot en eventuell involvering av BP.

MILJøSKADELIG: Det er knyttet store
miljøproblemstillinger til utvinngen av
oljesand. Nå sier BP-aksjonærer stopp.

Oljeselskapets planer for investeringer i kanadisk oljesand møter kraftig motbør fra en mengde av investorene. Selskapet er foreløpig et av svært få store oljeselskap som ikke driver med oljesandutvinning. Dette ser det ut som om de vil gjøre noe med, skriver Financial Times. Hele 2.4 milliarder dollar eller 14.5 milliarder norske kroner planlegges å investeres sammen med det kanadiske selskapet Husky Energy.

Bekymrede aksjonærer
Etter planene skal beslutningen om oljesandinvesteringer tas i slutten av 2010, men om lag 150 investorer mener nå BP ikke har vurderte risikoen ved en slik aktivitet, og mener at utvinning av oljesand kan innebære katastrofale konsekvenser for klimaet.

– Vi er bekymret for at BP ikke har undersøkt oljesansstrategien i forhold til en rekke scenarioer, sier en av investorene til Financial Times.

BP mener på sin side at produksjon var oljesandfelt i Canada vil være nødvendig for å tilfredsstille den globale etterspørselen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger