Publisert 4. februar 2000

I forbindelse med Petroleumstilsynets tilsyn med BP Norge AS og elektriske anlegg på Valhall, blir det på bakgrunn av funnene nå gitt varsel om pålegg til BP.

Tilsynet var knyttet til operatørens arbeid med å sikre etterlevelse av petroleumsregelverkets krav til elektriske anlegg, og ble gjennomført med møte og samtaler med driftspersonell, verifikasjoner i anlegget offshore og funksjonstester av sikkerhetssystemer.

Tilsynet la spesielt vekt på de deler av selskapets styringssystem som omfatter ansvarshavende for elektriske anlegg sin rolle, ansvar og oppgaver under prosjektering, drift, modifikasjoner og vedlikehold av elektriske anlegg.??

Det ble funnet et alvorlig avvik knyttet til mangelfull nødkraftforsyning. I tillegg til to avvik og tre forbedringspunkter.

På bakgrunn av dette har Ptil varslet BP følgende pålegg:
«Med hjemmel innretningsforskriften § 38 om nødkraft og nødbelysning, andre ledd, pålegges BP Norge AS å innfri krav om at nødkraft skal være tilgjengelig på nødtavlen etter bortfall av hovedkraft slik at driftsproblemer for nødkraftforbrukerne ikke oppstår, jf. rapportens kapittel 5.1.1.»

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger