Publisert 4. februar 2000

BP gjør seg klar til a stenge ned Rhum-feltet på britisk Nordsjø-sokkel på grunn av sanksjoner mot Iran. Det statlige iranske oljeselskapet er nemlig inne på eiersiden.

BP skal ifølge Rigzone være klare til å stenge ned feltet Rhum etter at de fikk en advarsel forrige måned om at EU-sanskjonene mot Iran kan ramme samarbeidet med det iranske selskapet som er med på eiersiden.

– Vi holder fremdeles på med å klargjøre hvilke sanksjoner som gjelder for feltet. Men forberedelser er satt i gang for en eventuell stenging, sier en BP-kilde til Rigzone.

Feltet produserer omtrent 15.000 fat med olje om dagen, og står for omkring fem prosent av BPs britiske Nordsjøproduksjon.

Det er FN, EU og USA som siden juni har trappet opp sanksjonene mot Iran for å få til en dialog om Irans atomprogram. I de siste månedene har en rekke store oljeselskaper stoppet levering av bensin til Iran, og flere raffinerier har stoppet importen av Irans råolje. Noen selskaper, som Repsol, har trukket seg ut av kontrakter i landet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger