Publisert 4. februar 2000

BP har kjøpt opp søkeord på Google slik at de får eksponert sin egen informasjon om oljesølet i Mexicogolfen. Samtidig settes flere fartøyer inn for å håndtere oljestrømmen.

BP, som er operatør på boringen av Macondo-prospektet hvor «Deepwater Horizon» eksploderte 20. april og en brønn har lekket olje ut i Mexicogolfen siden da, gjør det de kan for å bedre imaget. Nå har selskapet lagt penger i søkeordannonsering på Google. Et søk på «oil spill» gir deg nå informasjon fra BP om hvordan selskapet håndterer ulykken. Dette har ført til mye kritikk på internett, blant annet på den sarkastiske twitter-kontoen BPGlobalPR, som driver gjøn med BPs PR-strategi.

SAMLER: Denne hetten er nå på plass i
Mexicogolfen og samler opp rundt 15.000 fat
per dag. (Foto: BP)

Sarkasme
– Vi betaler Google en drøss med penger for å være sikker på at du har tilgang til den beste informasjonen om oljeutslipp; vår informasjon, står det i en harselas-melding.

Selv om selskapet får kritikk for å bruke penger på andre ting enn oppsamling av olje, legger BP nå mer penger ned i å leie inn skip som kan ta seg av strømmen av olje fra en «sugekopp» selskapet har fått satt på stigerøret som lekker olje. BP har som mål å samle 28.000 fat olje per dag fra den lekkende brønnen, og trenger derfor flere fartøy.

Får større kapasitet
Sealion Shippings brønntestingsfartøy «Toisa Pisces» kan prosessere 20.000 fat per dag, og skal nå settes inn i Mexicogolfen. I tillegg skal mer utstyr om bord på Helix’ intervensjonsfartøy Q4000, som allerede er på Macondo og jobber med oljeoppsamling. Det nye utstyret gjør at fartøyet som nå har en kapasitet på 5.000 fat per dag kan ta seg av opptil 10.000 fat per dag.

Ifølge Upstream pumpes det nå opp 15.000 fat opp gjennom oppsamlingssystemet som nå er satt i gang, og med fartøyene og systemene som i dag er på plass kan selskapet bare prosessere 18.000 fat olje per dag på stedet.

Oppgraderingene på Q4000 vil dog ikke være på plass før om rundt en uke, og «Toisa Pisces» venter på å få installert noen nye systemer som skal være klar i juli.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger