Publisert 4. februar 2000

Odfjell Drilling skal levere bore- og vedlikeholdstjenester på de britiske plattformene Clair, Andrew, Harding, Bruce og Magnus. Verdien på den femårige kontrakten med BP er ikke kjent.

I tillegg til fem faste år, har BP tre toårige opsjoner. Administrerende direktør i Odfjell Drilling, Ketil Lenning, opplyser at Odfjell Drilling vil ta over driften fra dagens leverandører før året er omme.

– Ved å tildele oss denne kontrakten anerkjenner BP Odfjell Drilling som en kvalitetsleverandør av bore- og vedlikeholdstjenester med sterkt fokus på sikker og effektiv drift. Vi imøteser og gleder oss over denne betydelige kontrakten med BP og ser fram til et langt og produktivt samarbeid. Vi vet at BP har høye forventninger, og viser til å inngå denne kontrakten og levere proaktive bore- og vedlikeholdstjenester til BP, sier Lenning i en pressemelding.

Dette er langt fra første gang Odfjell Drilling har jobbet med BP. Første gang var «Deepsea Saga» på Buchan-feltet i 1977 og senest med «Deepsea Bergen» på Rhum-feltet fra 2004 til 2006.

– Vi har også utført plattformboring for BP på Gyda-feltet fra 1989 til 1994, og snubbing for BP UK fra 2002 til 2004, legger Lenning til.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger