BP med to nye rigger i Mexicogulfen

Publisert 13. desember 2013

BP setter dermed selskapsrekord i Mexicogulfen, med ni rigger i det amerikanske offshorebassenget, hvor selskapet skal investere USD 4 mrd. i året de neste 10 årene.,En av riggene er et nytt ultradypvanns boreskip, «West Auriga», som er under langtidskontrakt for BP fra Seadrill. Fartøyet, som kan operere opp til 12.000 fot havdyp, tilsvarende 3.657 meter, har begynt utviklingsboring på BPs Thunder Horse-felt.

Den andre riggen er en rekonstruert borerigg på BPs Mad Dog olje- og gassproduksjonsplattform. Den erstatter den opprinnelige riggen som ble hardt skadet og forlatt ubrukelig etter orkanen Ike i 2008.

– Økningen med disse to riggene reflekterer den avgjørende betydningen av dyptvannet i Mexicogulfen til fremtiden for BP, sier Richard Morrison, Regional President av BPs Gulf of Mexico-virksomhet .

– Det demonstrerer også tydelig BPs forpliktelse til den amerikanske økonomien og til amerikansk energisikkerhet, sier han.

24 mrd. i året
BP forventer i dag å investere i gjennomsnitt minst USD fire milliarder (NOK 24,6 milliarder) i Mexicogulfen hvert år det neste tiåret.

Selskapet planlegger å konsentrere fremtidig aktivitet og investeringer i Mexicogulfen på vekstmuligheter rundt de fire store opererte produksjonshubbene: Thunder Horse, Na Kika, Atlantis og Mad Dog. Samt tre ikke-opererte produksjons hubber: Mars, Ursa og Great White.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger