Publisert 4. februar 2000

BP melder om gode resultater i andre kvartal, men vil foreløpig ikke si noe om hvordan urolighetene i selskapets russiske samarbeidsprosjekt TNK-BP kan påvirke bunnlinjen.,

KAN SMILE: BPs konsernsjef Tony Hayward kan
være fornøyd med eget selskap, men farer truer i
horisonten. (Foto: BP

Selskapet kan vise til et overskudd på 48 milliarder kroner i årets andre kvartal, en oppgang fra 38 milliarder korner i årets første kvartal. I andre kvartal i fjor hadde selskapet et overskudd på 37,5 milliarder kroner.

Den såkalte replacement cost profit-verdien viser også en positiv trend. I fjorårets andre kvartal var denne 33 milliarder kroner, mens i andre kvartal i år, 34,9 milliarder. Første halvår i år viser en samlet økning på 23 prosent sammenlignet med fjorårets første halvdel når det gjelder replacement cost profit. Replacement cost profit er overskudd korrigert for priser på forsyningene i perioden.

Selskapet melder om en produksjon på 3,8 milliarder fat oljeekvivalenter per dag, og overskuddet innenfor leting og produksjon har økte med over 50 prosent sammenlignet med i fjor.

Alt er dog ikke rosenrødt for BP. Selskapet har støtte på problemer med investorene i samarbeidsprosjektet TNK-BP i Russland. Selskapet skriver i sin rapport at de arbeider aktivt med å løse den russiske floken, men at det for øyeblikket ikke er mulig å forutse hva utfallet av konflikten blir.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger