Publisert 4. februar 2000

BP planlegger å dele ut ny rammekontrakt for isolering, stillas og overflatebehandling (ISO). Kontrakten er verdt flere hundre millioner kroner.

SKAL VEDLIKEHOLDES: Valhall er blant de eldre
feltene i BPs portefølje. (Foto: BP)

I sommer delte Statoil ut rammekontrakter verdt flere milliarder kroner på sine norske felt. Noen selskaper fikk mer arbeid enn det de hadde tidligere, mens andre, slik som Norisol, ikke fikk jobb av Statoil. Det har ført til permitteringer og usikre tider for flere selskaper. Nå kan ISO-kontrakten til BP bli en redning for selskapene som sliter.

– Kontrakten er ikke i samme størrelse som den rammekontrakten Statoil delte ut i sommer, men får vi den, vil det selvfølgelig avhjelpe vår situasjon, sier Espen Sørskår, Norisols advokat, til Stavanger Aftenblad .

Pressetalsmann Jan Erik Geirmo i BP Norge sier til Stavanger Aftenblad at kontrakten nå er verdt flere hundre millioner kroner, men at rammen utvides denne gangen med Skarv-feltet, og dermed øker trolig verdien.

– Men Skarv vil utgjøre kun en liten del av kontrakten. Vedlikeholdsbehovet på Skarv vil være lite i de første årene, sier Geirmo til Aftenbladet.

I dag er det BIS Industrier som har kontrakt med BP for arbeidet, og selskapet håper på å få kapret rammekontrakten på ny.

– Vi har god kapasitet, og er i en periode med nyansettelser nå. Vi er veldig ydmyke, og jobber hele tiden for å bli bedre. Dagens kontrakt med BP har vi hatt i flere år, og i perioder sysselsetter den 100 personer, sier Terjesen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger