Publisert 4. februar 2000

Oppryddingsarbeidet i Mexicogolfen koster BP flere titalls milliarder kroner, noe som tvinger BP til å skaffe mer kapital. Nå har den britiske oljegiganten solgt seg ned i USA, Canada og Egypt.

BP offentliggjorde tirsdag at selskapet har inngått avtale om å selge oppstrømsvirksomheten i de nevnte landene til Apache Corporation, skriver BP i en pressemelding. Avtalene har en samlet verdi på rundt sju milliarder USD, noe som tilsvarer 44 milliarder kroner.

– Over de to siste månedene har styret vurdert BP sine muligheter for å generere mer kontanter, som er nødvendig for at BP kan betale for oljeutslippet i Mexicogolfen, sier Carl-Henric Svanberg, BPs styreleder, i en pressemelding.

BP-toppen Tony Hayward er også fornøyd med transaksjonen.

– VI har oppnådd en god pris for en virksomhet som er verdt mer for andre enn for BP. Dette er et godt skritt som understreker vår evne og vilje til å tjene mest mulig på det vi selger, sier Hayward.

Også Apaches toppleder er fornøyd med å ha skaffet seg BPs oppstrømsvirksomhet.

– Transaksjonen sørger for forutsigbar vekst fra nord-amerikanske onshore operasjoner, i tillegg til letepotensial i Egypt. Vi setter pris på denne muligheten, sier G. Steven Farris, Apaches streleder.

Salget gjennomføres i løpet av tredje kvartal i år. Apache skal i første omgang betale BP fem milliarder USD innen 30. juli.

I staten New Mexico i USA har BP vært involvert i gassvirksomhet siden 2000, og i den vestlige delen av den egyptiske ørkenen, har BP vært til stede siden begynnelsen av 1970-tallet. I Canada har BP nå solgt deler av sine gassfelt, men beholder blant annet feltene Kirby og Leismer.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger