Publisert 4. februar 2000

Det største salget av BP-verdier selskapet har kunngjort etter «Deepwater Horizon»-ulykken er nå avgjort. Selskapet selger sin virksomhet i Colombia til Ecopetrol og Talisman.

GIR SEG: Etter 20 år i Colombia. (Foto: BP)

Selskapets virksomhet i landet, BP Exploration Company (Colombia) Limited blir solgt til et konsortium der Ecopetrol, som er det statlige oljeselskapet i landet, eier 51 prosent, mens Talisman eier 49 prosent. Prislappen på salget er 1,9 milliarder dollar, eller rundt 11 milliarder kroner.

– Jeg er fornøyd med prisen vi har fått for disse verdiene. BP har vært involvert i Colombia i mer enn 20 år og spilt en viktig rolle i å finne og utvikle flere av landets største oljefelt. Dette har bidratt til BPs globale produksjon i flere år, men nå gir det mening å gi disse verdiene videre til eiere som er mer villige enn BP i å investere i fremtidig utvikling av feltene, sier BP-topp Tony Hayward.

Selskapet har planer om å selge verdier verdt 30 milliarder dollar, eller 180 milliarder kroner, de neste 18 månedene. Det første av disse salgene var av lisenser i Canada, USA og Egypt til Apache. Selskapet har også varslet at de planlegger å selge verdier i Pakistan og Vietnam.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger