Publisert 4. februar 2000

BP la i går fram en ny plan for selskapet, som skal kutte kostnader og øke effektiviteten i selskapet for å øke det årlige overskuddet før skatt med mer enn 17,5 milliarder kroner i løpet av de neste to-tre årene.

SPåR KUTT: Tony Hayward. (Foto: BP)

BP-topp Tony Hayward sa i forbindelse med presentasjonen av planen at selskapet hadde allerede gjort mye for å øke effektiviteten og styrke sin kjernevirksomhet, men at det fortsatt var mye igjen å gjøre.

– Vi går nå inn i en ny fase for å realisere potensialet til porteføljen vi har bygget opp det siste tiåret, sier han ifølge en pressemelding fra BP.

Han peker på at selskapet har en solid portefølje, en av de beste i bransjen ifølge BP-sjefen, men at de finansielle resultatene ikke gjenspeiler dette.

– Nå har vi muligheten til å få denne porteføljen til å jobbe hardere for oss, og det er nettopp det vi har tenkt å gjøre, sier han.

Blant effektiviseringsplanene er det blant annet forespeilet en større organisatorisk omstrukturering av virksomheten for leting og produksjon for å sentralisere ledelsen, øke kostnadseffektiviteten og få bedre sammenheng i operasjonene. I oppstrømssegmentet vil selskapet nå satse på tre hovedområder: dypvannsproduksjon, gassproduksjon over hele verden, inkludert ukonvensjonell gass, og forvaltning av noen av verdens største oljefelt.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger