Publisert 4. februar 2000

Det er foreløpig ikke lys i enden av tunnelen for BPs operatørskap for det kriserammede feltet i Mexicogolfen. Nå må BP-sjef Tony Hayward inn på teppet i USA.

Det kan bli hett når BP-sjef Tony Hayward kalles inn på teppet i Washington etter det gigantiske oljeutslippet i Mexicogolfen. Det er etter den tragiske eksplosjonen på Transoceans halvt nedsenkbare rigg «Deepwater Horizon» at kritikken mot oljeselskapet bare har eskalert.

Selskapets letesjef skulle etter planen holde foredrag om arbeidet i Mexicogolfen under åpningen av verdens største oljemesse i Houston i går, men dette be avlyst. Mandag denne uken benyttet direktør Tony Hayward muligheten til en liten sjarmoffensiv i USAs hovedstad, dette skriver The Guardian.

For lite sikkerhet
Det har blitt satt spørsmålstegn til om hvorvidt BP burde ha tatt ekstra sikkerhetshensyn, og hvorfor det ikke var installert en «acoustic switch» som er designet for å stoppe trykket fra oljebrønnen og som kan utløses fra land.

Det vanskelige vært i Golfen gjør arbeidet med opprydning svært vanskelig, og sørøstkysten av USA kan se for seg store utfordringer med oljesøl i tiden fremover.

BP startet arbeidet på en avgrensningsbrønn et lite stykke unna «Deepwater Horixon». Her vil brønnbanene gå ved siden av utboringene fra den eksploderte riggen. BP opplyser til The Guardian at det vil ta opp til tre måneder å få brønnen ned til riktig dybde.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger