Publisert 4. februar 2000

BP vil bli nødt til å overlate kontrollen over samarbeidsprosjektet TNK-BP til sine russiske samarbeidspartnere for å unngå ny, intern strid i selskapet.

I fjor raste en feide mellom BP og dets russiske samarbeidspartnere i sammenslutningen AAR, som endte med at administrerende direktør Robert Dudley i TNK-BP måtte rømme fra Russland.

Etter konflikten ble Mikhail Fridman, i Norge best kjent som en av hovedpersonene bak striden med Telenor i Russland, valgt til foreløpig administrerende direktør i selskapet, men nå kan det se ut til at Fridman blir værende i stillingen.

Ifølge kilder Reuters har vært i kontakt med, har BP ingen sjanse i overskuelig framtid for å få en av sine menn inn i selskapsledelsen, og det betyr at den daglige driften av selskapet er overlatt til selskapets russiske partnere.

I mai sa BP at de håpte å ha valgt en ny administrerende direktør i løpet av året, og to personer, Pavel Skitovich og Mikhail Barsky, har utpekt seg som mulige kandidater for toppjobben. Nå tror kilder i selskapet at Skitovich vil bli forhindret fra å ta jobben.

– Det er bred forståelse for at det blir jobbet med en måte å plassere Skitovich som gjør at han ikke kan slippe fri igjen, en form for selskaps-grav, sier en kilde til Reuters.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger