Publisert 4. februar 2000

BPs russiske søsterselskap TNK-BP ser mot sydligere breddegrader og skal ønske å kjøpe BPs andeler i oljefelt i Venezuela.

– TNK-BP støtter BPs insentiv om å optimalisere andelene sine i Venezuela, og vi er aktivt engasjert for å se på mulighetene for å delta i de andelene, forteller en talsmann for selskapet til The Moscow Times.

BP eier femti prosent av andelene i TNK-BP, men det er andeler i Sør-Amerika som revurderes av BP etter ulykken i Mexicogolfen i april. BP har allerede solgt seg ut av flere andeler i Canada.

Det britiske selskapet skal allerede ha skrevet brev til den venezuelanske staten hvor det nevnes mulig salg av tre prosjekter til TNK-BP Holding.

– Vi har mottatt et brev fra BP hvor det nevnes at de er interessert i å overføre 16.66 prosent i Petromonagas og ytterligere to felt, sa visepresident i Venezuela Eulogio de Pino på onsdag.

BP har sett seg nødt til å selge unna andeler etter at ulykken inntraff på Macondo-brønnen i Mexicogolfen i våres. Selskapet har planlagt å kvitte seg med mellom 25 til 30 milliarder dollar, hovedsakelig innen olje- og gassindustrien. De skal ha tapt 17,2 milliarder i løpet av andre kvartal i år.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger