Publisert 4. februar 2000

Petroleumstilsynet fant ett avvik fra regelverket under tilsyn med StatoilHydros styring av Gjøa-prosjektet hos AkerKværner på Fornebu. I tillegg fant Ptil fem forbedringspunkter.

Det ble lagt spesielt vekt på StatoilHydros arbeid med å etablere styringssystemer for utbyggingen av Gjøa i samspill med driftsoperatør Gaz de France og involverte utbyggingsentreprenører for å ivareta HMS-regelverkets krav, skriver Ptil i en pressemelding.

Petroleumstilsynet sitter igjen med et inntrykk av at det er etablert gode systemer og rutiner for kvalitetssikring av design og utstyrsleveranser. Tilsynet har også vurdert selskapets tilrettelegging for bruk av erfaringsoverføring og bruk av erfaringsdata – og mener at dette ser ut til å være godt ivaretatt.

– Vi identifiserte ett avvik knyttet til tilrettelegging for arbeidstakermedvirkning. I tillegg observerte vi potensial for forbedring innenfor følgende områder: risikoreduksjon, avvikshåndtering, bruk av ergonomisk kompetanse, tilrettelegging for materialhåndtering og uavhengighet mellom kontroll- og sikkerhetssystemene, skrives det.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger