Publisert 4. februar 2000

BG Norge har fullført sin avgrensing av oljefunnet Bream i lisens 407, og tror funnet inneholder mellom 38 og 62 millioner fat olje.

Slår BG Norges mest positive anslag til, betyr dette at Bream inneholder nesten like mye olje som Yme, hvor det er vel 68 millioner fat olje igjen. Produksjonen på Yme ble stengt ned i 2001, men er nå i ferd med å bli gjenåpnet av Talisman, som bygger ut feltet med en oppjekkbar produksjonsenhet. Yme ligger 50 kilometer sørøst for Bream, men Petter Myhre, administrerende direktør i BG Norge, vil ikke si noe om hvorvidt Bream vil bygges ut mot Talismans nyutbygging:

MONKEY BUSINESS: «Rowan Gorilla VI» skal bore
på Mandarin. (Foto: ROWAN)

– Mer enn forpliktelsene
– Det vil jeg ikke kommentere. Nå er riggen «West Alpha» på vei fra lokasjonen i dag, og så vil vi fortsette å analysere de brønndataene vi har fått. Vi har penetrert reservoaret på tre forskjellige plasser, og boret to horisontale sidesteg. Vi har med andre gjort et skikkelig datainnsamlingsprogram som går utover de opprinnelige arbeidsforpliktelsene, forteller Petter Myhre til Oilinfo.

Selv om Myhre ikke vil si så mye om potensiell utbygging, skriver lisenspartner Spring Energy i en pressemelding at lisenspartnerne nå vil jobbe med å finne en kommersielt robust utbyggingsløsning, og at hvis dette lykkes, vil en levere inn Plan for utbygging og drift til myndighetene neste år.

Lisensen ble tildelt i TFO2006, og de tre brønnene «West Alpha» har boret i lisensen har fått betegnelsene 17/12-4, 17/12-4 A og 17/12-4 B.

Ifølge en pressemelding fra Oljedirektoratet ble det også gjennomført en vellykket formasjonstest i den ene avgrensingsbrønnen med et begrenset perforeringsintervall. I den ble maksimums produksjonsrate på 400 Sm3 per strømningsdøgn gjennom en 32/64 tommers dyseåpning.

Mandarin rundt juletider
BG Norge har enda en boring på planen i år som de er operatør for, og det er nærmere undersøkelser av prospektet Mandarin. Det ligger helt sør i Nordsjøen, i lisens 297, og BG regner med å spudde brønnen i midten av fjerde kvartal.

– Den brønnen skal bores av «Rowan Gorilla VI». Riggen er nå på verft i Dundee, der det blir utført både oppgraderinger og klassing for å klargjøre riggen for norsk sokkel, sier Myhre til Oilinfo.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger