Branntilløp på Snøhvit

Publisert 17. desember 2013

Personell slo røykvarslerne.,Rask reaksjon fra tilstedeværende personell, gjorde at et branntilløp på Snøhvit-anlegget i Hammerfest ble kvalt før røykvarslerne rakk å slå ut.

Det var i 18.45-tiden den 6. desember at personell fra Caverion holdt på med vedlikeholdsarbeid i HVAC- rommet når de oppdaget flammer og røyk fra luftinntaket. Èn person varslet umiddelbart kontrollrom, mens de andre personene la ut aktuelle sikringskurser og slukket brannen med vann.

”Rask innsats fra Caverion gjorde at branntilløpet var slukket før det ble detektert av røykdetektorer,” heter det i ”Uønskede hendelser”-meldingen fra operatøren, Statoil.

Videre meldes det at skiftpersonell rykket ut til HVAC-rommet, men branntilløpet allerede slukket av personellet fra Caverion. Det viser seg at branntilløp startet i tilførselsledningen i varmeelementet på luftinntaket til HVAC-anlegget, et anlegg som blant annet forsyner laboratoriet.

Ingen sikringer var løst ut som følge av kortslutning under brann tilløpet. Ingen personer kom til skade og situasjon var normalisert minutter etter den oppstod.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger