Publisert 4. februar 2000

Force Technology Norway har blitt tildelt en kontrakt om leveranser til Brasil.

Kontrakten omfatter installasjon og oppstart av overvåkningssystemer for fleksible stigerør, ifølge en melding fra Force Technology.

Kontrakten trer i kraft umiddelbart, med leveranse i juli 2012. Installasjon skal utføres på 2 FPSOer som i disse dager er under bygging ved verft i Asia. Produksjonsstart for feltene er planlagt i 2013.

– Systemene samler opp den gassen som ventileres fra de fleksible stigerørene og benytter egenskaper i denne gassen i overvåkningen. Force sikrer dermed kontinuerlig oppsyn med teknisk tilstand av trykkbarrierene og at styrkeelementene, dvs. armeringstrådene, opererer i gunstige omgivelser. Tidlig deteksjon av ytre og/eller indre skade på stigerørene reduserer den potensielle risikoen for mennesker, miljø og installasjoner, og gjør det mulig å finne kostnadseffektive tiltak for å opprettholde regularitet i produksjon, heter det i meldingen.

– Force har levert og installert mange tilsvarende systemer over hele verden siden systemet ble utviklet og patentert på nittitallet. Det er allikevel svært gledelig at vi nå signerer vår første kontrakt, av betydning, for denne typen overvåkningssystemer til Brasil.

Kontrakten innholder også opsjoner med tilhørende forventninger om ytterligere leveranser til brasilianske markedet, sier salgssjef Bjarne T. Jensen i FORCE/N.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger