Publisert 4. februar 2000

Rolls-Royce skal levere design og utstyr til sju fartøy for et brasiliansk selskap. Alle fartøyene skal i arbeid for Petrobras.

Rolls-Royce-kontrakten er inngått med det brasiliansket selskapet Navegação São Miguel Ltda, som kontraherer fire offshoreskip og tre bunkertankere som alle skal i arbeid for Petrobras, det statlige brasilianske oljeselskapet. Kontraktsverdien ligger på om lag NOK 213 millioner, skriver Rolls-Royce i en pressemelding.

– Vi synes det er gledelig at Rolls-Royce vinner kontrakter i det tøffe brasilianske markedet, til tross for økende konkurranse. Spesielt kjekt er det når vi kan signere kontrakter både for offshore- og handelsfartøy på samme tid med samme kunde, sier salgssjef Atle Gaasø, Ship Technology- Offshore.

Offshorekontraktene består av design og utstyrspakkar til fire UT 535 E Oil Spill Recovery Vessels (OSRV), som er designet med systemer som skal forhindre ødeleggelser ved oljesøl, samt trygg overføring av oppsamlet olje. Fartøyene skal bygges ved Navegação São Miguel Ltda sitt verft i Niteroi, Brasil, der det alt er to lignende Rolls-Royce fartøy under bygging. Planlagt levering av offshorefartøya er i løpet av 2013 og 2014.

– Vi er svært glade for å signere denne kontrakten med Navegação São Miguel Ltda. Dette er den første ordren i Brasil for Rolls-Royce når det gjelder design av handelsfartøy, og den kom endelig i havn etter to års verdifullt samarbeid med rederi og verft. Skipene er utviklet i samarbeid med Navegação São Miguel Ltda, og møter alle krav for skip i denne spesielle nisjen, seier Rune Ekornesvåg, salgssjef i Ship Technology- Merchant.

Bunkertankerne er av det nye Rolls-Royce-designet NVC 604 BT, og skal også kunne forsyne skip som er til havs med drivstoff. De 90 meter lange fartøyene er designet for å operere langs kysten av Brasil, og utstyrt etter strenge krav der det er særlig lagt vekt på stort tankvolum, høy dødvekt og god kurs-stabilitet i grunt farvann. Fartøyene er klare for levering mot slutten av 2014.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger