Publisert 4. februar 2000

Etter en nylig stillingstiltredelse som administrerende direktør i International Research Institute of Stavanger AS (IRIS), ble Anna Aabø denne uken også tildelt tittelen som æreskonsul for Brasil i Rogaland og Agder.,

BEæRET: IRIS´ Anna Aabø er
Brasils nye æreskonsul i Rogaland
og Agder (foto: MAIKEN REE)
NORGESVENN: Lederen for
Petrobras Europe, Jaoquim Dib
Cohen.
(Foto: MAIKEN REE)
Siden klippfisken tok Brasil med storm på 1800-tallet, har Norge og Brasil samarbeidet om handel og industri. Samarbeidet rundt oljeindustrien er et nyere fenomen, og torsdag 5. juni fikk Stavanger sin første kvinnelige æreskonsul for å høytideliggjøre samarbeidet.

Arrangementet ble holdt i Oljedirektorates lokaler i Stavanger, og var initiert av den brasilianske ambassaden i Norge, IRIS og Brazilian-Norwegian Chamber of Commerce (BNCC).

Med brask og bram startet seremonien med tale fra ordfører Leif Johan Sevland, etterfulgt av Joaqim Dib Cohen, direktør for Petrobras Europe Ltd. Det er nemlig tett samarbeid i sikte mellom Brasil og Norge.

Nye utfordringer
– Tittelen som æreskonsul innebærer nye utfordringer for meg, meddeler Anna Aabø til Oilinfo Weekend. Hun vil bruke tittelen til å bli mer observant for relasjoner og muligheter mellom landene.

Aabø mener selv at hun mottok tittelen som æreskonsul på grunnlag av forskning på ny teknologi og miljø på tvers av landegrensene.

– Skal vi være på høyden med den nye teknologien må vi være tilstede i Brasil og Mexico, der det virkelig skjer, forklarer Aabø.

I tillegg til petroleumsvirksomhet og ny teknologiutvikling, fokuserte arrangørene også på kunst og kultur.

– Kultur er en viktig del av samarbeidet, og skaper forståelse og respekt, mener Aabø.

Det kulturelle samarbeidet starter allerede denne helgen, hvor det arrangeres gatefestival i Stavanger som en del av Stavanger 2008. Festivalen tilbyr en rekke artister fra Brasil, Norge, Russland.

Denne saken er hentet fra Oilinfo Weekend . Oilinfo Weekend er vårt ukentlige, mailbaserte nyhetsbrev som oppsummerer ukens nyheter og bringer frem menneskene bak nyhetene i oljebransjen. I tillegg presenterer vi mat/vin stoff, offshore-været og golftips.

Her bestiller du abonnement på Oilinfo Weekend. Tjenesten er gratis!
Weekend-redaksjonen kan tipses på magnus@oilinfo.no

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger